Det råder högtryck i sommarförsäljningen hos TUI och efterfrågan på Greklandsresor är i topp.Störst är intresset för Kreta och Rhodos, med 20 respektive 10 procent fler bokningar jämfört med samma tidpunkt förra året. Störst ökning står Samos och Korfu för, med en ökning på 70 respektive 40 procent.

– Reden förra sommaren såg vi en stor förflyttning från framför allt Turkiet till resmål som Grekland och Spanien, och den trenden tycks fortsätta även denna sommar, där Rhodos och Kreta ligger i topp, även om det är kul att se att Samos återhämtar sig från 2015 och 2016, säger Leyla Öfwerström, informatör på TUI.

I år presenteras nyheten Halkidiki på fastlandet i norr som består av de tre halvöarna Kassandra, Sithonia och Athos. I Halkidiki väljer resenärerna mellan orterna Nea Moudania, Neos Marmaras, Psakoudia och Sani.

Halkidikis kust är beströdd med gömda badvikar för lugna sköna stunder men även stora stränder med tavernor och vattensport. Resmålet har runt 300 soldagar om året och runt om halvön finns många vandringsleder och cyklingsstråk – och många orörda och vackra platser att utforska. Vattnet kristallklart och i bakgrunden syns mörkgröna tallskogar.