En viktig aspekt av semesterresan är att kunna unna sig god mat och dryck, men för att kunna njuta ordentligt har träningsformer av olika slag kommit att bli en allt viktigare del under semestern. Därför har man på flera av Vings familjeanläggningar Sunwing Family Resorts byggt ut gymmen inför sommarsäsongen, dessutom blir det gratis att nyttja faciliteterna i gymlokalen.

Det flesta resenärer nöjer sig med träning i form av promenader och vattengympa, det uppger mer än hälften (52 procent) av de svarande i Vings senaste Resepanel som har besvarats av 4396 medlemmar under november månad. Ungefär en femtedel (20 procent) av de svarande uppger även att de tränar i vardagen och vill fortsätta kunna göra det under sin semesterresa. Av det som tränar på semestern tränar en dryg tredjedel varje dag (35 procent).

Skulle man göra träningsaktiviter på egen hand under semestern så uppger drygt 4 av 10 (41 procent) medlemmar att man skulle vilja ha en guide till hands för tips om fina promenadstråk i området, eller ha tillgång till en gymanläggning på hotellet man bor på (21 procent).

Ving har ett samarbete med SATS på samtliga av de egna Sunwinghotellen samt på vuxenkonceptet Sunprime Hotels. Hotellen erbjuder klasser med SATS-utbildade instruktörer vilket är kostnadsfritt. En nyhet i år är att det på två av anläggningarna, Sunwing Kallithea Beach på Rhodos samt på Sunwing Makrigialos Beach på Kreta, nu kommer att finnas tillgång till en PT (privat tränare) under högsäsong. Tillsammans med sin PT kan Vings gäster lägga upp en träningsprogram som de sedan kan fortsätta med på hemmaplan.

En nyhet för i vår är att det blir gratis att träna på gymmet på alla Sunwing Family Resorts. De senaste månaderna har gymmen byggts ut på flera av familjehotellen; Sunwing Arguineguín Seafront (Gran Canaria), Sunwing Makrigialos Beach (Kreta), Sunwing Alcudia Beach (Mallorca), Sunwing Kallithea Beach (Rhodos) och Sunwing Fañabe Beach (Teneriffa).