Olympic Camp hålls i år på Apollos sportanläggning Cavo Spada på Kreta den 12-19 maj och är en viktig pusselbit i skapandet av truppens lagkänsla och sammanhållning. Lägret är det andra av sitt slag som arrangeras utanför rikets gränser på en av Apollos hotellanläggningar och är startskottet för skarpt läge i OS-förberedelserna.

– Campen är en viktig del i att bygga laget inför ett OS. Flera kommer få eller ensamma från sin idrott till OS-byn, och att mötas av bekanta ansikten och vänner istället för främlingar är en stor fördel i den pressade situation som ett OS ändå är. Våra erfarenheter av tidigare år har visat att dessa dagar är mycket betydelsefulla för framgång, säger Peter Reinebo, verksamhetschef på Sveriges Olympiska Kommitté.

Vid invigningsceremonin den 13 maj medverkar bland annat medlemmar ur den Svenska Olympiska Kommittén samt generalsekreteraren för den Grekiska Olympiska Kommittén. Under invigningen av Olympic Camp planteras ett olivträd i olympisk anda som kommer stå pall för många olympiska spel framöver.

-Vi befinner oss i de olympiska spelens vagga och det vill vi hedra. Vi är mycket stolta över att återigen kunna erbjuda OS-truppen och de aktiva bra förutsättningar för träning och uppladdning inför vinter-OS, säger, Peter Browall, Apollos Sverigechef.

2015 arrangerades Olympic Camp på sportanläggningen Playitas Resort. Då liksom nu är fler än 200 aktiva, tränare, journalister, sponsorer och medhjälpare på plats under lägerveckan för att träna, byta erfarenheter mellan olika sporter och lära känna andra i truppen inför OS.

-Cavo Spada Resort har inför Olympic Camp genomgått en uppgradering av infrastruktur och utrustning för att hålla en hög olympisk träningsstandard, en nivå som krävs för att husera toppskiktet av elitaktiva. Hotellet står nu redo att välkomna alla nivåer av gäster oavsett om det är en vanlig motionär eller en elitskidåkare som Charlotte Kalla.” – säger Daniel Giray, nordisk sportchef på Apollo.

Sveriges OS-trupp har vunnit 26 medaljer under de två senaste vinterspelen. Nu är det återigen dags för de olympiska spelen, denna gång i PyeongChang i Sydkorea. OS inleds den 9 februari 2018.

-Det här träningslägret är en mycket viktig del i våra förberedelser inför vinterns olympiska spel i PyeongChang. SOK har valt ut Olympic Camp på Cavo Spada hotel då det mer än väl möter de krav vi har på en anläggning av olympisk träningsstandard, säger Peter Reinebo, verksamhetschef på Sveriges Olympiska Kommitté .