Östra sidan av Kreta bjuder på en rad intressanta upplevelser, inklusive historiska sevärdheter, golfbanor och charmiga små städer. För skandinaver är denna del av ön inte lika välbekant som den västra sidan, som lockar majoriteten av svenska besökare. Trots detta är östra Kreta ett utmärkt resmål för dem som vill kombinera sol- och badsemester med kulturella utflykter, golf och vackra naturupplevelser.

Stefan Chatzopoulos, informationschef på Airtours, säger: ”Vi är glada att kunna erbjuda ännu fler resmål i Grekland. Kreta är en av våra mest populära destinationer och vi vill gärna visa bredden av vad ön har att erbjuda.”

Östra Kreta har ett rikt utbud av historiska sevärdheter. En av de mest välkända är den mytomspunna staden Knossos, som representerar Greklands största arkeologiska fynd från bronsåldern. För de som är sportintresserade finns möjlighet att spela golf, medan andra kanske föredrar att utforska den fantastiska naturen genom vandringar eller cykelturer längs kusten.

”Kreta bjuder på ett underbart medelhavsklimat som sällan gör svenskar besvikna. Östra sidan är för skandinaver en mindre bekant del, så för den som vill uppleva något nytt är det en plats att bege sig till. Vai, öns enda naturliga palmstrand, är definitivt värt ett besök. För dem som gillar nattliv är den livliga staden Hersonissos ett bra val, medan de som söker avkoppling kan njuta av den mysiga kuststaden Agios Nikolaos,” tillägger Stefan Chatzopoulos.