Under vandringsveckan utlovas bergstoppar, raviner, öken, lummiga dalar och civilisationens vagga. Bland annat går en av vandringarna till den spektakulära bron över Aradena Gorge, en av de vackraste ravinerna. Bron har en höjd på 140m och används även för bungyjumping.

En dag går vandringen genom fyra mycket traditionella byar i Apokoronas området , en av de grönaste regionerna på Kreta. När du står vid kanten av Vita bergen och ser ut över de oförstörda landskapen så är utsikten hisnande. Det är gamla, enkla vägar längs mycket gamla kapell (ca 700 hundra år). På avstånd syns havet och med klart väder även staden Rethymno och Psiloritis, det högsta berget på Kreta. Utgångspunkt och boende är på Langley Resort Almirida Bay. De olika dagarnas vandringar varierar i svårighetsgrad men lämpar sig för dig som har bra grundkondition, även om du inte behöver ha någon erfarenhet av vandring sen tidigare.

Langley Resort Almirida Bay ligger vi Soudabukten. Här är du långt ifrån turismen och du kan njuta av att vara i en liten, genuin grekisk by vid havet. Utsikten från hotellet är otroligt vacker och kan få vem som helst att översköljas av ett äkta grekiskt lugn. I den lummiga olivlunden en bit upp på berget bor du i gulvita hus som är en salig blandning av kretensiskt och modernt. Ett skönt område med mycket grönt, uteserveringar, pool, poolbar och en lekplats.