Under vandringsveckan utlovas en mångfald av natursköna upplevelser, från bergstoppar till raviner, ökenområden och frodiga dalar till civilisationens vagga. En av de rekommenderade vandringarna leder till den imponerande bron över Aradena Gorge, en av de mest fantastiska raviner som Kreta har att erbjuda. Denna bro har en höjd på 140 meter och används till och med för bungyjumping, vilket ger en extra dimension till dess spännande karaktär.

Under en dag på vandringen besöker man fyra traditionella byar i Apokoronas-området, känt för att vara en av Kretas grönskande regioner. Stående vid kanten av Vita bergen, kan man beundra de orörda landskapen och njuta av en hisnande utsikt. Längs med de gamla, enkla vägarna finns gamla kapell som har stått i omkring 700 år. Vid klart väder syns havet och på avstånd skymtar staden Rethymno och Psiloritis, Kretas högsta berg. Utgångspunkt och boende för vandringsveckan är Langley Resort Almirida Bay.

Langley Resort Almirida Bay ligger vid Soudabukten och erbjuder en autentisk upplevelse långt ifrån turiststråken. Här kan man njuta av atmosfären i en liten, genuin grekisk by intill havet. Utsikten från hotellet är bedårande vacker och ger en känsla av äkta grekisk ro. Bland de lummiga olivlundarna på berget finns de gula och vita husen, en harmonisk blandning av kretensisk tradition och modernitet. Området erbjuder grönska, uteserveringar, pool, poolbar och en lekplats, vilket skapar en bekväm och avslappnad miljö.