Inför sommarsäsongen 2018 stärker Apollo sin närvaro på Kreta genom att lyfta Sitia Beach till statusen av Apollo Mondo Selected-hotell. Redan under sommaren 2017 introducerade Apollo – som första researrangör i Skandinavien – det nya resmålet Sitia på Kreta, vilket blev en stor framgång och nu expanderar Apollo sin satsning.

Peter Browall, Sverigechef på Apollo, understryker betydelsen av denna satsning och att Sitia har snabbt etablerat sig som en omtyckt destination. Apollo väljer därför att höja Sitia Beach till en Apollo Mondo Selected-anläggning för att fortsätta satsa på orten.

Sitia är en genuin och oförstörd plats längs den relativt okända delen av Kretas östkust. Platsen erbjuder sol, bad, pittoreska tavernor, natursköna vandringsområden och en livlig atmosfär i staden. Kvällarna kan spenderas med en avkopplande promenad längs den vackra hamnpromenaden mitt i staden. Nära centrum finns en vacker sandstrand med klart vatten, omgiven av flera strandbarer och restauranger. Endast 20 minuter från Sitia ligger den välkända stranden Vai, Europas enda naturliga palmbeklädda sandstrand – ofta jämförd med Karibien. Transfertiden från flygplatsen till hotellen i Sitia är bara cirka 10-15 minuter.

Sitia Beach, som är planerad att bli ett Apollo Mondo Selected-hotell under sommarsäsongen 2018, är stadens främsta boendealternativ med ett stort poolområde, vacker trädgård och en spaanläggning som erbjuder olika avkopplande behandlingar. Hotellets restaurang serverar läckra lokala rätter och det finns ett brett utbud av aktiviteter både för vuxna och barn. Dess närhet till stranden, endast några meter bort, och en kort promenad på cirka 5 minuter till centrum gör det till en populär plats att bo på.

Sitia - KretaAtt Sitia Beach nu blir ett Apollo Mondo Selected-hotell certifierar att det håller en hög standard och komfort och passar både par och familjer. På samtliga Mondo Selected-hotell finns faciliteter som lekrum och lekplats, pooler och närhet till stranden. Alla barn deltar gratis i Polly & Mino Playtime. Här finns simskolor med skandinavisktalande simlärare. Morgonyoga fem dagar i veckan och gratis gym och wifi. På dessa hotell finns också kaffe- och juicebaren Mondo Coffee.

Apollos satsning på koncepthotell under namnet Apollo Mondo har blivit en succé. Hotellen blir snabbt fullbokade, har en genomgående hög kundnöjdhet och många återkommande gäster. Idag har Apollo över 70 koncepthotell fördelat på de mest populära resmålen.

Flyg med Apollo till Sitia sommaren 2018 kommer att avgå varje söndag med start 13 maj. Apollo har sedan tidigare förstärkt sin position som största researrangören på Kreta genom destinationerna Makrigialos, Palestro och Irapetra.