Inför sommarsäsongen 2018 stärker nu Apollo sin position på ön ytterligare genom att göra Sitia Beach till ett Apollo Mondo Selected-hotell. Inför sommaren 2017 presenterade Apollo – som första researrangör i Skandinavien – det nya resmålet Sitia på Kreta. Det blev en stor succé och Apollo utökar nu sin satsning.

– Vi är inte bara störst på Grekland, här är vi även först. Nyheten Sitia har denna sommar varit en stor succé och har snabbt blivit en populär destination. Detta är utan tvekan ett resmål som vi vill satsa vidare på och väljer därför att öppna upp Sitia Beach som Apollo Mondo Selected-hotell, säger Peter Browall Sverigechef på Apollo.

Sitia är en genuin och oexploaterad ort på en relativit okänd del av Kretas östra kust. Här finner man sol, bad, mysiga tavernor, natursköna vandringar och en livlig småstadspuls. Kvällarna spenderas flanerande längs den vackra hamnpromenaden mitt i staden. Strax nedanför centrum ligger en vacker sandstrand med klart och fint vatten – kantad av flera strandbarer och restauranger. Tjugo minuter från Sitia ligger dessutom den kända stranden Vai som är Europas enda naturligt palmbeklädda sandstrand – ett grekiskt Karibien. Från flygplatsen till hotellen i Sitia är transfertiden endast cirka 10-15 min.

Sitia Beach – det blivande Apollo Mondo Selected-hotellet (sommarsäsong 2018), är stadens bästa hotell med ett rymligt poolområde, en härlig trädgård och en spaanläggning som erbjuder en uppsjö av avkopplande behandlingar. På restaurangen serveras läckra lokala rätter och det finns en mängd av aktiviteter att välja på både för stora och små. Hotellet är väldigt uppskattat för sitt ypperliga läge bara ett par meter från stranden och in till centrum är det en promenad på cirka 5 minuter.

Sitia - KretaAtt Sitia Beach nu blir ett Apollo Mondo Selected-hotell certifierar att det håller en hög standard och komfort och passar både par och familjer. På samtliga Mondo Selected-hotell finns faciliteter som lekrum och lekplats, pooler och närhet till stranden. Alla barn deltar gratis i Polly & Mino Playtime. Här finns simskolor med skandinavisktalande simlärare. Morgonyoga fem dagar i veckan och gratis gym och wifi. På dessa hotell finns också kaffe- och juicebaren Mondo Coffee.

Apollos satsning på koncepthotell under namnet Apollo Mondo har blivit en succé. Hotellen blir snabbt fullbokade, har en genomgående hög kundnöjdhet och många återkommande gäster. Idag har Apollo över 70 koncepthotell fördelat på de mest populära resmålen.

Flyg med Apollo till Sitia sommaren 2018 kommer att avgå varje söndag med start 13 maj. Apollo har sedan tidigare förstärkt sin position som största researrangören på Kreta genom destinationerna Makrigialos, Palestro och Irapetra.