TUI upplever en kraftig ökning av bokningar för sommaren, särskilt för resor till Grekland. Kreta och Rhodos har visat sig vara de mest populära resmålen, med en ökning på 20 respektive 10 procent i bokningar jämfört med föregående år. Den mest anmärkningsvärda ökningen står Samos och Korfu för, med en imponerande ökning på 70 respektive 40 procent jämfört med tidigare bokningar.

Trenden att välja Grekland som resmål verkar fortsätta från föregående somrar, med en tydlig förskjutning från destinationer som Turkiet till resmål som Grekland och Spanien. Kreta och Rhodos är fortsatt mycket populära, och det är intressant att se att Samos återhämtar sig från tidigare år.

En nyhet som presenteras i år är Halkidiki på fastlandet i norra Grekland, bestående av de tre halvöarna Kassandra, Sithonia och Athos. Resenärerna kan välja mellan orterna Nea Moudania, Neos Marmaras, Psakoudia och Sani.

Halkidikis kuststräcka erbjuder både avskilda vikar för avkoppling och stora stränder med restauranger och vattensport. Med cirka 300 soldagar om året finns det gott om tid för att njuta av naturen, och runt halvön finns många vandrings- och cykelleder som leder till orörda och vackra platser. Havet är kristallklart och i bakgrunden syns de mörkgröna tallskogarna, vilket ger en vacker och lockande miljö att utforska.