Apollo rapporterar att efterfrågan på resor till Grekland i sommar är rekordstark. Faktum är att bokningarna för Greklandsresor med Apollo har ökat med imponerande 24% jämfört med föregående år. Den mest markanta ökningen syns på Kreta, som har en ökning på 30%.

För att möta denna ökande efterfrågan har Apollo beslutat att som enda Skandinaviska researrangör börja trafikera Sitia, den tredje flygplatsen på ön Kreta som ligger på den östra delen av ön. Förutom den genuina och mindre exploaterade orten Sitia kommer även Makrigialos, Palekastro och Irapetra snart att läggas till i Apollos redan breda program för Kreta.

Enligt Peter Browall, Sverigechef för Apollo, stärker öppnandet av Sitia Apollos position som ledande arrangör av resor till den Grekiska övärlden. Östra Kreta, med Sitia i spetsen tillsammans med de nya orterna på den sydöstra kusten, ses som ett utmärkt komplement till Apollos starka position på Kreta.

Sitia är en autentisk och pittoresk ort belägen på den östra, mindre kända delen av Kreta. Apollo är den enda nordiska charterarrangören som erbjuder direktflyg till Sitia, vilket gör det enklare att utforska denna tidigare svårtillgängliga del av ön. Området runt Sitia är perfekt för utflykter med hyrbil och bjuder på orörda stränder och badvikar. I närheten finns också den unika naturparken Sitia Nature Park, där besökare kan uppleva den fantastiska naturen och njuta av aktiviteter såsom bergsklättring, vandring, cykling och vindsurfing.

Flygen med Apollo till Sitia kommer att avgå varje söndag från 14 maj till 24 september. Förutom Sitia kommer Apollo att erbjuda orterna Makrigialos, Palekastro och Irapetra med flera hotellalternativ att välja mellan i varje ort. Tidigare i år öppnade även Apollo direktflyg till Ioannina i norra Grekland från Köpenhamn/Kastrup och erbjuder därifrån boenden i orterna Parga, Sivota och Saranda.