En viktig utveckling på semesterresor är den ökande betydelsen av olika träningsformer. För att möta detta behov har flera av Vings familjeanläggningar, Sunwing Family Resorts, utökat sina gym inför sommarsäsongen och dessutom gjort det kostnadsfritt att använda faciliteterna.

Mat och dryck är självklara njutningar under semestern, men att kunna inkludera träning har blivit alltmer betydelsefullt. Enligt Vings senaste Resepanel, där 4396 medlemmar svarade under november månad, föredrar de flesta resenärer träningsformer som promenader och vattengympa (52 procent). Ungefär en femtedel av de tillfrågade (20 procent) tränar regelbundet i vardagen och önskar kunna fortsätta med det även på semestern. Bland de som tränar på semestertrips, tränar en betydande andel varje dag (35 procent).

Om resenärerna skulle träna på egen hand under semestern, skulle majoriteten av medlemmarna vilja ha tillgång till vägledning för exempelvis fina promenadstråk i området (41 procent) eller ha möjlighet att använda gym på det hotell de bor på (21 procent).

Ving har ett samarbete med SATS på alla sina egna Sunwinghotell och på vuxenkonceptet Sunprime Hotels. På hotellen erbjuds kostnadsfria klasser med instruktörer från SATS. En nyhet är att på två av anläggningarna, Sunwing Kallithea Beach på Rhodos och Sunwing Makrigialos Beach på Kreta, kommer det finnas möjlighet att boka en privat tränare (PT) under högsäsong. Tillsammans med PT:n kan Vings gäster skapa ett träningsprogram som de sedan kan följa även efter semestern.

En annan nyhet är att det nu blir gratis att träna på gymmen på alla Sunwing Family Resorts. De senaste månaderna har gymmen uppgraderats på flera familjehotell, såsom Sunwing Arguineguín Seafront (Gran Canaria), Sunwing Makrigialos Beach (Kreta), Sunwing Alcudia Beach (Mallorca), Sunwing Kallithea Beach (Rhodos) och Sunwing Fañabe Beach (Teneriffa).