I samarbete med låsföretaget ASSA ABLOY Hospitality har Ving vidareutvecklat sin Companion App för att erbjuda hotellgäster möjligheten att öppna sin rumsdörr med sin egen smartphone via Bluetooth. Testet av den mobila nyckeltekniken utförs under sommaren på Vings koncepthotell Ocean Beach Club Kreta.

Jonas Carlson Almqvist, utvecklare/koordinator på Ving, berättar att de valt ut några testsviter på Kreta där gästerna kan öppna sina hotellrum direkt med sina smartphones istället för att behöva gå till receptionen för att hämta rumskortet vid ankomsten. Genom att använda appen och den mobila nyckeln som skickas till appen ett par dagar före incheckningen kan gästerna smidigt öppna dörren till sitt rum och påbörja semestern.

Det första testet genomfördes i slutet av maj då de första gästerna som anmält sig till testet anlände till familjehotellet Ocean Beach Club Kreta. Genom att ha den mobila nyckeln i appen och en karta för navigering till rätt byggnad kunde gästerna snabbt checka in och installera sig på rummet.

Vings egna koncept, såsom Sunwing Family Resorts, Ocean Beach Club by Sunwing, och det vuxenorienterade konceptet Sunprime Hotels, är skapade utifrån kundernas önskemål. En betydande aspekt är att eliminera onödiga moment. Genom tjänsten Easy Travel får hotellens gäster möjligheten att inleda resan hem genom att checka in till flyget redan på hotellet. Transferbussen går direkt till flygplatsen utan extra stopp och vid ankomsten till flygplatsen kan gästerna gå direkt till säkerhetskontrollen. Införandet av mobila nycklar är ytterligare ett steg mot en mer bekväm semester.

Markus Boberg, SVP Commercial Excellence på ASSA ABLOY Hospitality, påpekar att mobila accesslösningar blir alltmer intressanta globalt sett och att mobila nycklar frigör personalens tid så att de kan lägga mer fokus på att ge gästerna den bästa möjliga upplevelsen under semestern.

Jonas Carlson Almqvist understryker att nyckeltestet pågår till mitten av augusti och att utvärdering ska göras efter det. Om testet lyckas enligt förväntningarna är Ving definitivt intresserade av att implementera tekniken på en större skala.

Tekniken för mobila nycklar är en del av ASSA ABLOY Hospitality Mobile Access-lösningen och är implementerad i Vings Companion App, som finns tillgänglig för både iOS och Android.