Fritidsresor har utöver möjligheten att resenärer kan flyga direkt från Kalmar Öland Airport även introducerat nya destinationer och ett brett utbud av unika hotellkoncept på Kretas östra sida. Kreta, som är den största ön i den grekiska övärlden, är mångfacetterad och har mycket att erbjuda. Specifikt på den östra delen runt Heraklion presenterar Fritidsresor sex nya områden, var och en med sin egen unika charm.

En gemensam nämnare för dessa områden är deras lugn och avskildhet, långt ifrån trängseln och massturismen och ofta belägna direkt vid stranden. Hotellen präglas av sin intima atmosfär och mysighet, men även den som söker mer exklusivitet och lyx kan hitta ett femstjärnigt Sensatori-hotell. Detta hotell erbjuder sju restauranger, ett världsklass-spa där upplevelsen för sinnena har prioriterats och är idealiskt för verkliga livsnjutare.

Leyla Öfwerström, informatör på Fritidsresor, uttrycker sin entusiasm över möjligheten att erbjuda direktcharter från Kalmar. Kreta förblir en högt efterfrågad destination, vilket tydligt syns i en ökning på 20 procent av bokade resor jämfört med föregående år.

Karin Lagerlöf, marknadschef på Kalmar Öland Airport, ser positivt på denna satsning och hälsar den välkommen:

”Ett utökat charterutbud gör Kalmarregionen ännu mer attraktiv att bo i och vi är särskilt glada över Fritidsresors återkomst med Kreta, en destination som våra resenärer verkligen längtar efter,” säger Karin Lagerlöf.

Bland de nya resmålen och hotellen på Kreta återfinns:

  • Agios Nikolaos Sensimar
  • Amoudara Magic Life, som erbjuder sport och aktiviteter för vuxna samt SplashWorld med sitt eget vattenland.
  • Analipsi Sensatori, som riktar sig till både vuxna och familjer.
  • Elounda Sensimar
  • Gouves Charterlyx, för vuxna.
  • Panormos Sensimar.