Fritidsresor breddar sitt utbud genom att inkludera livsstilskonceptet Robinson, riktat till semesterfirare som är intresserade av en sportig och hälsosam livsstil. På Robinson-anläggningarna prioriteras ett holistiskt synsätt på hälsa och välbefinnande.

Denna semestertyp kombinerar avkoppling i solstolen med olika aktiviteter såsom yoga, tennis, cykling, aerobics och pilates. För dem som fokuserar på hälsa erbjuds individanpassade tränings- och kostprogram såsom WellFit® och WellFood®.

”Robinson erbjuder den ultimata semestern för dem som vill kombinera sol och bad med sport och aktiviteter i olika former. Det är en plats där man kan njuta av en balanserad kombination av avkoppling och motion,” förklarar Mathias Bergendahl, informationschef på Fritidsresor.

Sport är en central del av upplevelsen på Robinson. Anläggningarna erbjuder diverse möjligheter såsom personlig träning med specialinstruktörer, gruppträningsklasser och olika sportaktiviteter. Exempelvis finns möjlighet att surfa på Fuerteventura eller delta i golfträning med professionella tränare på Mallorca.

WellFit®-programmet är skräddarsytt och inkluderar träning, aktiviteter, spabehandlingar och fysioterapi. Samtliga Robinson-hotell serverar även WellFood® som erbjuder en balanserad och hälsosam kost. Maten är vällagad med närproducerade råvaror.

Flera av anläggningarna har stora hotellområden och erbjuder professionella ledare eller före detta aktiva proffs inom olika sporter. Dagliga träningspass i spinning, yoga, pilates med mera ingår vanligtvis utan extra kostnad. Det finns även möjlighet till personliga träningspass mot en extra avgift.

Spa med behandlingar, hälsokurer och fysioterapi är tillgängligt, liksom flera restaurangalternativ inklusive en á la carte-restaurang och buffé med WellFood®. Dessutom arrangeras evenemang specifika för varje hotell, som till exempel golf, tennis, segling, mountainbiking eller på Robinson Club Cala Serena på Mallorca, utflykter med Harley Davidson-motorcyklar.

För familjer finns även barn- och babyklubbar för att möjliggöra föräldrarnas deltagande i aktiviteterna medan barnen får roliga och anpassade aktiviteter.