Olympic Camp arrangeras på Apollos sportanläggning, Cavo Spada, på Kreta mellan den 12-19 maj och spelar en central roll för att skapa en stark lagkänsla och sammanhållning inom truppen. Detta är det andra lägret av sitt slag som hålls utanför landets gränser på ett av Apollos hotell och utgör startskottet för de intensiva förberedelserna inför OS.

Enligt Peter Reinebo, verksamhetschef på Sveriges Olympiska Kommitté, är Olympic Camp en viktig del av att bygga laget inför OS. Många idrottare anländer till OS-byn ensamma eller från olika idrotter och att träffas av bekanta ansikten och vänner istället för att möta främlingar är en fördel i den pressade situation som OS innebär. Tidigare erfarenheter har visat att dessa dagar är betydelsefulla för framgång.

Vid invigningsceremonin den 13 maj deltar medlemmar från den svenska och den grekiska olympiska kommittén. Under invigningen kommer ett olivträd, symboliskt för de olympiska spelen, att planteras och förväntas stå som en symbol för många framtida olympiska spel.

Peter Browall, Apollos Sverigechef, uttrycker stolthet över att kunna erbjuda OS-truppen och aktiva goda förutsättningar för träning och förberedelse inför vinter-OS.

Fler än 200 aktiva, tränare, journalister, sponsorer och medhjälpare samlas för att träna, utbyta erfarenheter mellan olika sporter och lära känna varandra inför OS, precis som det var under Olympic Camp 2015 som arrangerades på sportanläggningen Playitas Resort.

Cavo Spada Resort har förberetts för Olympic Camp med en uppgraderad infrastruktur och utrustning för att upprätthålla den höga olympiska träningsstandarden som krävs för att vara värd för elitidrottare. Hotellet är redo att välkomna gäster av alla nivåer, från motionärer till elitidrottare, och möjliggöra för dem att träna och förbereda sig optimalt inför OS.

För Sveriges OS-trupp, som har vunnit 26 medaljer under de två senaste vinterspelen, är det nu dags för de kommande olympiska spelen i PyeongChang i Sydkorea som börjar den 9 februari 2018. Enligt Peter Reinebo är Olympic Camp på Cavo Spada hotellet ett viktigt inslag i SOK:s förberedelser för att möta de höga kraven på en anläggning av olympisk standard inför vinterspelen.