Efterfrågan på resor till Grekland i sommar har aldrig varit starkare och med stor sannolikhet kan det redan nu konstateras att den Grekiska övärlden står inför en rekordsommar. Apollo har per dags datum bokat +24% fler resor till Grekland jämfört med föregående år och störst ökning ser vi på Kreta som är upp 30%.

För att möta den utökade efterfrågan väljer nu Apollo att som enda Skandinaviska researrangör börja trafikera öns tredje flygplats Sitia, belägen på öns östra del. Förutom den genuina och oexploaterade orten Sitia kommer även inom kort Makrigialos, Palekastro och Irapetra dyka upp som nyheter i Apollos redan breda Kreta program.

– I och med öppnandet av Sitia stärker Apollo ytterligare sin position som nordens ledande arrangör av resor till den Grekiska övärlden. Östra Kreta med Sitia i spetsen är tillsammans med våra nya orter på den sydöstra kusten ett utmärkt tillskott till vår redan starka position på Kreta, säger Peter Browall, Sverigechef Apollo .

Apollo är den enda nordiska charterarrangör som har direktflyg till den genuina och pittoreska orten Sitia, belägen på öns mer okända del i öst. Med denna nya flyglösning har man nu åtkomst till en nästintill oupptäckt del av Kreta som tidigare varit svårtillgänglig. Närheten till flygplatsen gör transfern på 10 minuter till Sitia rekordkort och väl framme väntar en hel värld på att upptäckas. Sitia är ett lokalt och grekiskt paradis med än så länge få utländska turister och längs hamnpromenaden kryllar det av små grekiska tavernor, caféer och fina sandstränder.

Omgivningen kring Sitia är perfekt för att upptäcka på egen hand med hyrbil och det finns många orörda badvikar att vara först på. Från hotell Sitia Beach är det gångavstånd till centrum där man enkelt når många vackra stränder och på endast 20 minuter kan man med bil ta sig till Europas enda naturliga palmstrand, Vai. Nära Sitia ligger den unika naturparken Sitia nature park, där kan man uppleva den magiska naturen och samtidigt passa på att klättra i de fina bergen, gå på vandringsleder, cykla eller vindsurfa.

Flyg med Apollo till Sitia kommer att avgå varje söndag från 14 maj – 24 september, och förutom Sitia kommer Apollo även släppa orterna Makrigialos, Palekastro och Irapetra med ett antal hotell att välja mellan i varje ort. Tidigare i år öppnade även Apollo som första nordiska arrangör direktflyg till Ioannina i norra Grekland från Köpenhamn/Kastrup. Därifrån kan man bo i någon av orterna Parga, Sivota och Saranda.