Förutom att resenärerna kommer att kunna flyga direkt från Kalmar Öland Airport, så erbjuder Fritidsresor nya orter och fler unika hotellkoncept på Kretas östra sida. Kreta är den största ön i den grekiska övärlden och har många sidor att visa. I det östra området, runt Heraklion, erbjuder Fritidsresor sex nya orter – var och en med sin egen charm.

Gemensamt för dem alla är lugn och ro, långt från massturismen och ofta direkt vid stranden. Hotellen är små och mysiga, även om den som efterfrågar mer lyx hittar ett femstjärnigt Sensatori-hotell, med sju restauranger och ett spa i världsklass där man lagt stor vikt vid sinnenas upplevelse och som passar verkliga livsnjutare.

­-Det känns verkligen spännande att kunna erbjuda direktcharter från Kalmar. Kreta är ett väldigt populärt resmål och efterfrågan ser inte ut att minska. Vi ser redan nu en 20-procentig ökning av bokade resor hit jämfört med samma tidpunkt förra året, så säger Leyla Öfwerström, informatör på Fritidsresor.

Karin Lagerlöf, marknadschef på Kalmar Öland Airport, välkomnar satsningen:

– Ett bra charterutbud gör Kalmarregionen än mer attraktiv att bo i och vi är lite extra glada över att Fritidsresor kommer tillbaka med Kreta, som är ett mycket efterlängtat resmål bland våra resenärer, säger Karin Lagerlöf

Nya resmål och hotell på Kreta

  • Agios Nikolaos Sensimar
  • Amoudara Magic Life med sport och aktiviter för vuxna, SplashWorld med eget vattenland.
  • Analipsi Sensatori, för vuxna och familjer.
  • Elounda Sensimar.
  • Gouves Charterlyx för vuxna.
  • Panormos Sensimar.